Saturday, 28 January 2012

Cuti-cuti di Melaka

Assalamu'alaikum! ^_^
Apa khabar? Semoga sihat2 n ceria ceria2 selalu.. ~_^


Mood aku still happy lagi masa tulis entry nie. Sbbnye Isnin n Selasa lps aku baru pergi brcuti brsama keluarga kat Melaka. Percutian yg x brpa nk drancang pun sbnrnye. Pape pun, blh lah aku katakn yg percutian kali nie brsempena dgn meraikan birthday ayah aku Isnin (23 Januari) lps. Actually, plan awal cuma nak pergi brkelah dan brmandi-manda kat Gunung Ledang je. Tp last2, ke Melaka. Hehehe.. :D

Bertolak dari Segamat hampir pukul 10 jgk. Singgah kejap kat rumah abg aku kat Tangkak, then terus ke Bukit Beruang rumah sepupu aku. Lps lepak2 n makan tghri kat sana, kami sekeluarga pun brtolaklah ke Klebang Beach Resort Melaka (KBRM).




Sampai je kat bilik, anak2 saudara aku dah x sabar nk terjun kolam. Budak2 bertiga tu mmg, laju je bila dah nmpk kolam depan mata camtu. Hahaha!


 


Aku plk amek kesempatan berehat jap kat bilik sbb ttbe je rasa mcm nk demam, sbb tekak dah start sakit dah. But, then aku turun jgk. Wlupun x dpt nk main air laut, cukup bg aku bila dpt mnikmati suasana ptg kat tepi laut sambil tgk gelagat anak2 saudara aku yg sdg mandi-manda kat kolam ~_^




[...menikmati suasana ptg di tepi pantai dgn perasaan yg bermacam2 yg x mampu utk diungkapkan dgn kata2.. tenang je...]


going for dinner


Esok paginye aku, kang Iman, kak Sue, Fayri n si kecik Adam Aryan pi turun menikmati hidangan sarapan pagi yg dah disediakan pihak resort. Lps sarapan kami sekeluarga bergerak menuju ke 'Melaka River Cruise'.





Perasaan masa naik river cruise tu, seronok babe! ^_^ Wlupun aku mcm x brpa nk sihat sgt msa tu,
tp aku tetap enjoy! Hehehe ;D




Dan aku nak kongsikan sesuatu yg sgt menarik perhatian aku sepanjang perjalanan naik cruise menyusuri Sg.Melaka. Hah, korang dpt agak x apa ke bnda alah la yg menarik sgt tu?
Jeng! Jeng! Jeng! Jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri... Kih3 :D


Jambatan Kg. Jawa


Hah! 'Pamos de amos' jgk Kg.Jawa nie kan? ~_^ Bukan takat kat Segamat je yg ada Kg.Jawa tau, kat Melaka Bandaraya Bersejarah pun ada jgk. [tu x kira lg Kg.Jawa yg kat tempat2 lain tu] Hahaha ^_^


 


Ok lah, meh cnie aku nak share bbrpa gmbr yg sempat aku snap spnjg menyusuri Sg.Melaka aritu.


 

 

 


 


Lps brjalan2 (dlm kereta) kat sekitar Melaka, kami pun blk semula ke KBRM utk kemas brg2 n then, check-out!




After check-out, kami lunch kat area Pantai Puteri. Then, berpisahlah dua buah kereta. Satu menuju ke Klang dan satu lg menuju ke Tangkak. Maka dengan itu, berakhirlah sudah percutian kami sekeluarga kat Melaka. Hihihi~



Monday, 23 January 2012

Selamat Hari Lahir Bapak

Assalamu'alaikum!

Entry kali nie aku tulis khas buat ayahanda ku, Mat Angsar bin Kalimon ^_^
Bapak, selamat ulang tahun kelahiran yg ke-73!





Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Bapak,
Allah selamatkan kamu.

Selamat hari lahir, Pak. Semoga sentiasa di bawah peliharaan dan kasih sayang-Nya. Amin!
Aishah sayang bapak!

Bapak dikala muda


Wednesday, 18 January 2012

24 Safar 1411H

Assalamu'alaikum wbt...

Arinie pada tanggal 24 Safar 1433H, genaplah usia ku 22 tahun. Mcm2 perkara dan pengalaman yg dah aku lalui selama 22 tahun nie. Wlupun belum sebanyak dan mgkn x seindah org lain, tp aku gembira dgn nie semua. Pengalaman berharga yg mngajar aku mnjadi dewasa.

Terima kasih buat semua yg telah membantu mewarnakan hari2 aku dari dulu hingga ke saat nie. Biar pahit mcm mna sekalipun, aku percaya yg akhirnya nanti aku akan ketemu dgn sedikit kemanisan.


Ambillah waktu untuk berfikir,
itu adalah sumber kekuatan.

Ambillah waktu untuk berdoa,
itu adalah sumber ketenangan.

Ambillah waktu untuk belajar,
itu adalah sumber kebijaksanaan.

Ambillah waktu untuk bersahabat,
itu adalah jalan menuju kebahagiaan.

Ambillah waktu untuk memberi,
itu membuatkan hidup terasa bererti.

Ambillah waktu untuk bekerja,
itu adalah nilai keberhasilan.

Ambillah waktu untuk beramal,
itu adalah kunci menuju syurga.

~: salam kasih sayang dariku, Siti Aishah binti Mat Angsar :~

Monday, 16 January 2012

Running Man

Assalamu'alaikum...
Apa khabar semua? Semoga semuanya sihat n ceria2 selalu ~__^

Dah lama dah x update blog ku yg trchenta nie. Busy exam la konon2nye kan. Hehehe ;D Alhamdulillah, stakat waktu aku tulis entry nie, dah lps 6 paper dah. Tggl satu paper je lg. Huhu..
X sabar dah nak blk umah nie.. ;-(



Entry kali nie aku nak citer2 ckit pasal variety show dari Korea, 'Running Man'. Mesti ada antara korang yg dah grad tgk 'RM' nie kan? Contoh yg aku blh bg kat cnie ialah roommate aku. Hahaha :D Kak Melly dah siap blh layan variety show yg lain plk. Mcm2 la aku tgk.
Dok gelak2 sndri depan laptop dia [mcm aku jgk]. Kih3 ;D


Actually, mula2 aku x brminat sbnrnye dgn 'Running Man' nie. Sbb tu aku wat dek je masa roommate aku tgk dlu. Tp bila kwn aku si Yana beria2 suruh aku try tgk, aku pun try la. Dia ckp klu x dpt wat aku gelak pun, skurang2nye blh wat aku trsenyum ^__^ Lps tgk satu episod [episod 27], aku bukan stakat senyum, tp aku boleh gelak guling2 lg. Hahaha :D Seronok tgk diorg main. Wlupun game tu simple je, tp nmpk diorg enjoy! Aku pun enjoy skali.. ~_^


Ok laa.. Tu je yg aku nak kongsi kali nie. X byk mna pun. Lgpun xleh nak lama2 sgt ngadap blog n online sbb ada lg 1 paper sblm aku tamatkan sem nie. Hihihi.. ;)

VJ 'Running Man'

Orait! See you later. Adios amigos.. =)



Sunday, 1 January 2012

Lessons In Life


1) Life isn't fair, but it's still good.

2) When in doubt, just take the next small step.

3) Life is too short to waste time hating anyone.

4) Your job won't take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.

5) You don't have to win every argument. Agree to disagree.

6) Cry with someone. It's more healing than crying alone.

7) Save for retirement starting with your first paycheck.

8) When it comes to chocolate, resistance is futile.

9) Make peace with your past so it won't screw up the present.

10) Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

11) If a relationship has to be a secret, you shouldn't be in it.

12) Everything can change in the blink of an eye. But don't worry; Allah never blinks.

13) Take a deep breath. It calms the mind.

14) Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful.

15) Whatever doesn't kill you really does make you stronger.

16) When it comes to going after what you love in life, don't take no for an answer.

17) Burn the candles, use the nice sheets. Don't save it for a special occasion. Today is special.

18) Over prepare, then go with the flow.

19) Be eccentric now. Don't wait for old age to wear purple.

20) No one is in charge of your happiness but you.

21) Always choose life.

22) Forgive everyone everything.

23) What other people think of you is none of your business.

24) Time heals almost everything. Give time, time.

25) However good or bad a situation is, it will change.

26) Believe in miracles.

27) Don't audit life. Show up and make the most of it now.

28) Growing old beats the alternative - dying young.

29) All that truly matters in the end is that you loved.

30) Get outside every day. Miracles are waiting everywhere.

31) If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.

32) Envy is a waste of time. You already have all you need.

33) The best is yet to come.

34) No matter how you feel, get up, dress up and show up.

35) Yield.

36) Life isn't tied with a bow, but it's still a gift.

Usagi Sailor Moon - Pen Handwriting