Monday, 31 December 2012

Lulus!

Bismillahirrahmannirrahim.
Assalamu'alaikum wbt. Apa khabar semua? Semoga sihat dan ceria2 selalu ^_^

Hah! Sejak akhir2 nie banyak pulak kan entry baru yang aku tulis. Hehehe. Sementara duduk kat rumah nie tak berapa nak ada kerja, aku konon2 merajinkan diri menulis kat blog la, apa lagi.. ~_^

Ok~! Entry kali nie bukanlah satu entry yang panjang. Entry nie cuma nak share mood bahagia dan gembira aku yang baru je lulus ujian kereta dengan JPJ tadi. Wink3! *_* Alhamdulillah, lulus jugak akhirnya. Penutup tahun 2012 yang tidak mengecewakan ^_^ Terima kasih kepada semua yang sama2 mendoakan aku. Sayang awak juga~~~!


Tuesday, 25 December 2012

Mandi Kolam!

Assalamu'alaikum!

Alhamdulillah, dah selamat sampai rumah petang tadi. Hmmm... Selamat sampai rumah, balik dari mana ek? Hehehe. :D Sebenarnya aku dengan Bapak ikut Kak'A sekeluarga pi bercuti kat A'Famosa Resort semalam. Petang semalam pi, petang tadi dah balik dah. Tak lama, semalam je. Keluarga Kak Nina pun join sekali. Entry nie saja aku tulis atas permintaan kakak aku (Kak Watie) sebab dia tak dapat join. Nak tengok gambar sebenarnya. ~_^




Sunday, 23 December 2012

Kenduri

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah, selesai dah majlis kenduri arwah malam tadi. Rasa bahagia dapat berkumpul bersama-sama seluruh kesayanganku. Dapat jumpa sekali adik-beradik arwah mak yang dah beberapa bulan tak ditemui. Kehadiran jiran tetangga yang datang tolong masak. Sungguh, gembira betul! ^_^ Kat bawah nie aku ada share beberapa keping gambar buat tatapan semua. Biarlah gambar yang menceritakan segalanya ye. ;)

persediaan memasak

berhenti makan aiskrim jap ~_^

sesi memasak telah bermula

salah satu menu - kari daging

'Ya Hanana' dari anak2

marhaban

Huhu. Mengalir air mata aku mse marhaban tu. :c
Dan lps marhaban, majlis diakhiri dengan jamuan makan.

*nota kaki: gmbr org mkn xleh selit dalam nie. sekian.

Wednesday, 12 December 2012

The Limit Is Me!

"There is only one person who is capable to set limits to your growth: it is YOU.



YOU are the only person who can revolutionize your life.

YOU are the only person who can influence your happiness, your realization and your success.

YOU are the only person who can help yourself.

Your life does not change when your boss changes, when your friends change, when your parents change, when your partner changes, when your company changes.

Your life changes when YOU change, when you go beyond your limiting beliefs, when you realize that you are the only one responsible for your life.

"The most important relationship you can have, is the one you have with yourself"

Examine yourself, watch yourself.

Dont't be afraid of difficulties, impossibilities and loses: be a winner, build yourself and your reality.

Source:
Personal Growth, Personal Independence: The Limit Is Me
By Robin Good
Usagi Sailor Moon - Pen Handwriting