Saturday, 28 June 2014

Ima & Aishah


28 Jun - 5 tahun yang lepas pada tarikh ini buat pertama kalinya aku jumpa dia. Dia yang menjadi roommate ku, coursemate ku dan juga classmate ku. Dia yang ku maksudkan ialah Nurul Hasimah binti Abdul Rahman, Ima.

Ima & si boOolat

Banyak sangat kenangan yang kami kongsikan bersama. Suka dan duka sepanjang kami berdua jadi roomate untuk 3 semester pertama di UUM serta menjadi coursemate and classmate sepanjang menyelesaikan 3 tahun pengajian sebagai penuntut Ijazah Sarjana Muda jurusan Pentadbiran Perniagaan. Terlalu panjang untuk aku terjemahkan dengan tulisan, cukuplah sekadar beberapa keping kompilasi gambar kami kat bawah nie sebagai pengganti kata.


Semester 1

Semester 2

Semester 3

Semester 4

Semester 5

Semester 6

our's latest picture together - 21 Jun 2014 - last week

To Ima:
Terima kasih semek untuk semua yang kita lalui bersama hingga ke hari ini. Wish you all the best and always be happy, my dear.
Love you so much! :L 
(nah picture bajet hot kita berdua :P)



Tuesday, 24 June 2014

Sehari Bersama Keliling Satu Dunia

Assalamu'alaikum. I'm back! Do you miss me? I miss you too! ;)

Entry kali nie saya nak cerita kisah dating saya dengan Hawa, Ima & Yana hari Sabtu lepas. Dating kami kali nie yang pertamanya sebab memang dah lama sangat tak dating beramai-ramai. And yang keduanya pulak, konon nak meraikan Cik Hawa as orang bujang sebab lepas raya nanti Hawa dah nak tukar status dah, insyaAllah. 8)


Sampai je destinasi yang dituju - seperti biasa bila kami pi tempat yang tak biasa pi - direktori menjadi pilihan untuk dibelek sebab nak cari tempat untuk mengisi perut yang kelaparan. Hahahaha :vD

Selepas disenarai pendek, ada 2 pilihan tempat makan. Sebelum keputusan dibuat, kami pi survey menu dulu. Dan yang paling kelakar bila Yana suruh angkat tangan - Yana, Ima & Hawa telah mengangkat tangan mereka - untuk vote nak makan kat mana. Hahahahaha... (gelak golek-golek) :r :r :r


before and after lunch time


Agenda dating kami kali nie banyak dipenuhi dengan aktiviti berposing! xD Kalau tak percaya, dipersilakan untuk terjah Facebook Ima & Yana, kemudian tengok gambar-gambar kami kat situ. Atau mungkin boleh singgah blog-blog mereka berdua untuk tinggalkan komen (tu pun kalau mereka dah sempat update story pasal dating nie la). Hehehe :D



Tersangatlah happy dapat spent times dengan Ima, Yana & Hawa. :e Dari Malaysia, kami sampai ke Vietnam, lepas tu kami ke Bali, seterusnya ke Venice, dan tak ketinggalan ke China. 8)
(jauhhh kan kami pi melanconggg...? :P)


  

Akhir kata, buat Hawa, Ima, Yana, dan juga sahabat-sahabatku yang lain, harapanku semoga jalinan ukhuwah yang terbina antara kita akan kekal walau apa jua status masing-masing lepas nie.
Sayanggg korang! :k


~ <3 Hawa <3 Ima <3 Sha <3 Yana <3 ~
*To Yana: Sorry madam. I 'culik' gambar kat atas dari Facebook you. Hehehe :P

Sekian entry yang skema dariku. :P
Salam sayang dan rindu, Siti Aishah Mat Angsar. :h

Usagi Sailor Moon - Pen Handwriting