Sunday, 30 October 2011

Batu Seremban

Assalamu'alaikum! ^_^

Hah, entry kali nie nak soseh-soseh pasal satu permainan tradisi masyarakat kat Malaysia nie iaitu batu seremban [atau ada jgk yg pggl batu serembat - atau pape jelah ~_^ hehehe ;D] Dan yg plg penting, nie semua xde kaitan dgn kemenangan Negeri Sembilan dlm Piala Malaysia mlm td ea...



Ok, nak tau knp ttbe je aku blh plk nk mnulis pasal batu seremban nie? Sbbnya anak sedara aku blh plk bawak blk batu seremban blk kampung nie hah. Aku yg mula2 tu konon2 malu2 kucing nak join venture, akhirnya trpengaruh jgk. Syok! Bukan aku je yg trpengaruh, dgn abg n akak aku skli pun turut serta. Hehehe :D


Zafira & Sofea

Terimbau kenangan masa zaman aku sekolah agama dlu. Nama je pergi sekolah agama, tp wktu tu la aku byk mghabiskn masa dgn wat perkara2 yg blh dkatakan nakal. Salah satunya mmnuhi masa yg trluang dgn main batu seremban dgn kwn2 sekelas. Bukan takat kwn sekelas, kwn sebelah mnyebelah kelas pun dtg join jgk.. ~_^

Kitorg akn jalankn aktiviti kitorg nie tiap kali ustaz or ustazah trlmbt masuk kls. Kdg2 tu sanggup dtg awal smata2 nak lawan batu seremban. Ada tu, smpi sanggup x kuar pi rehat smata2 x nak kalah dlm permainan! Hahaha... :D 

Ok lah, x nak citer pnjg2. Itu jelah sikit citer pasal batu seremban dari aku dlm entry kali nie. Semoga brtemu lg dlm entry akn dtg! ^___^
  

Wednesday, 26 October 2011

Terbang di Awan Biru!

Assalamu'alaikum wbt... ^^


Apa khabar, semua? Semoga sihat n ceria2 selalu.. ^___^

Alhamdulillah, sesungguhnya aku rasa brsyukur atas rezeki dan peluang yang Allah dah berikan pada aku spnjg aku brgelar perantau di negeri orang nie, aku dah berjaya dapat apa yg aku impikan.

Masa zaman sekolah dulu2, aku selalu brharap agar satu hari nnti aku dpt naik bas double-decker. Dan alhamdulillah, skrg nie bukan takat sekali je aku dpt naik bas double-decker tu tapi boleh dikatakan setiap kali aku balik [Segamat--->Changlun or Changlun--->Segamat], confirm aku naik bas double-decker punye lah! ~__^ Kebiasaannya aku akan duduk aras bawah setiap kali blk dari Changlun n duduk aras atas bila dr Segamat.. =)

nie la bas yg slalu aku naik time balik

Ok, yg seterusnya nie la sbnrnya citer yg ada kaitan dgn tajuk entry kali nie.. ;)

Dlu aku takde la mcm beria2 sgt utk dptkn pluang naik flight nie. Tapi semuanya berubah lps aku tgk satu citer Jepun nie. Tajuk citer tu 'Attention! Please...' Actually citer nie mgisahkn mcm mana seorg remaja prmpuan yg kasar blh lulus ujian utk jadi pramugari. Daripada situlah smgt aku brtambah sikit demi sikit utk cari n dapatkan peluang utk naik flight.

Dan peluang pun datang... Aku cuti mid-sem lama kali nie. Kurang lebih, 2 mggu. Jadi, pape hal nmpk gaya mmg aku kena blk umah jgk. Tak blh tidak! Dgn situasi roommate aku yg dah biasa n slalu je blk naik flight, aku gunakan kesempatan nie utk blk naik flight sama2 dgn dia. Segala urusan brkaitan dgn tempahan tiket, semua aku serahkn pd dia. Maklum la, ini pertama kali sepanjang hidup. Kena ada bimbingan dr mereka yg dah brpengalaman.

pilihan roommate ku

Tak dinafikan, mmg aku rasa agak cuak sbnrnya bila memikirkan aku akan naik flight [yelah, first time kan]. Excited pun ada jgk yg mmbuatkan aku tak sabar menanti tarikh utk aku blk.

Alhamdulillah, tak ada apa2 mslh sepanjang dari aku masuk balai brlepas kat Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim - Alor Setar, sampailah aku selamat mnjejakkan kaki kat LCCT - Kuala Lumpur. Terima kasih sgt2 kat my dear roommate, kak Melly.. Betul2 dia jaga kebajikan aku tau :)

Perasaan aku plk, tak tau la nk describe mcm mana. Tp yg penting perasaan happy tu ada. Next time rasa nak naik flight lg la klu brpeluang.. ~_^

Selain tu, rasa penat pun ada jgk. Rasa lbh penat naik flight yg cuma lbh kurang 1 jam perjalanan brbanding naik bas yg makan masa antara 10 hingga 12 jam perjalanan tu. Adakah mungkin sbb penat bawa beg2 aku yg berat2 tu, atau sbb nervous ek??? Hmmm.. [rasa2nya lebih kpd sbb yg pertama tu. Hehehe :D]

Ok la, mata aku nie dah bg sign minta kerehatan dari aku. Nak tidur dulu la. Lain kali kita 'story-mory' lg ea.. =) Assalamu'alaikum! ^^

Saturday, 15 October 2011

Pesta Lebaran Aidilfitri

 Assalamu'alaikum...

Raya! Raya! Raya!
Aikkk??? Tak abes2 lg ke citer pasal raya? Agak2 lah aishah oiii.. Arinie dah 17 Zulkaedah tau!


Ok2, sbnrnya citernye cgginie.. Korang nmpk x picture kat atas nun? Nampak x apa yg aku pegang tu? Hah, itulah tiket utk program raya kat hostel aku, DPP Tradewinds, yg brlangsung mlm td. Sbb tu jgk lah citer pasal raya kuar lg kat entry kali nie.. ~_^ Skrg, clear dah? Bagus2.. =)

Wlupun dah lmbt event raya nie sbb raya dah pun lama brlalu, tp aku tetap nk join n pi sbb event raya nie adalah event raya trakhir aku kat UUM. Tahun dpn punya raya insyaAllah aku ngah praktikal waktu tu. Tu pasal la aku tak nak lps kan peluang mlm td ^^ hehehe :D


Aku pun tak nak citer byk,
aku cuma nak kongsi gambar2 yg sempat aku ngan member2 aku snap mlm td..


kak Melly & Yana


Asma, Syahrani & kak Melly

Gambar AJK program pun sempat gak kitorg snap tau! Nie hah, kat bawah nie gambar2nye..



Syahirah & Nabilla


me & Nani


Eh??! Apsal aku trmasuk skli nie? Aku AJK ke? Bukan2.. Yg sebelah aku tu, Nani yg AJK program. Aku enterframe jekk.. Hehehe :D


Ok, sebelum aku n Yana wat photoshoot kat luar, sempat jgk kitorg posing kat red carpet jap [masa dtg x brkesempatan nk posing, dah abes la masa yg sesuai nak posing sakan.. ahaks!] ~_^




Ok, dah! Cukuplah dgn bbrpa gambar yg aku dah share kat atas nie ea. Next time aku share lg gambar2 yg lain plk ye.. =)

Saturday, 8 October 2011

Aku, Mereka dan Bowling

Assalamu'alaikum...


Apa khabar semua? Sihat tak? Harap2 semua sihat la ek.. ^_^

Nak kongsi citer ckit. Actually semalam aku ngan dua orang member 'kamceng' aku kat UUM nie, Ima n Yana keluar pi main bowling. Plan pi main bowling nie dah lama sbnrnya. Cuma baru sem nie brkesempatan utk pi main. ~_^ Kitorang tak pi jauh pun. Setakat kat C-Mart Changlun je. Hehehe :D

ima, isha & yana

Sampai je kat Changlun tu, kitorang takde la terus pi serang pusat bowling tu. Kitorang pi terjah kedai makan dlu. Isi perut kitorang yg dah bg hint mintak diisi tu. Siap wat konsert mini lg kat dalam. Hahaha...

Selesai je kitorang menikmati menu lunch kitorang, langkah kaki nie laju je menapak ke dalam C-Mart. On the way sblm smpi kat tempat bowling tu, kitorang trberhenti kat satu kedai nie ('ter' tau, tak sengaja! hahaha) Tau tak sbb apa kitorang blh trstop kat kedai tu? Aha! Sbbnya kitorg trtarik dgn jam tangan yg byk n murah kat situ. Dgn laju kitorang decide utk beli jam yg sama. Ala2 nk jd kembar laa.. ~_^ Mula2 kitorang pilih jam warna putih, tp bila fikir klu putih nanti cepat comot, kitorang terus pilih warna hitam.

jam khas utk MT Kepohgurlz.. hehehe :D

Ok, perjalanan kitorang dteruskn ke kaunter pusat bowling tu. Agak kecoh masa nak pilih saiz kasut. Brkali-kali mintak kat akak yg jaga kaunter tu tukar saiz kasut kitorang. Akhirnya, dapat jgk saiz kasut yg sesuai dgn saiz kaki masing2.. =)


Sebelum nak start main, snap gmbr dlu wat kenangan...





Pada aku, moment yg paling best main bowling kali nie adalah masa ima strike buat pertama kalinya. Hari ini dalam sejarah tau! Dan bkn ckup sekali je dia brjya buat strike, tp 3 kali! Aku pun kalah cgginieh. Huhuhu... Tp xpe, baru makin seronok nak main ^_^ Yana plk dah kechiwa sbb nmpk gaya dia akan kalah kali nie. Bowl tu x nak bkrjsama plk dgn dia. Hehehe :D


keputusan utk 2nd round


Pape hal, sebelum balik haruslah kna ada jgk gmbr utk kenang2an kan ~_^




Hah, tu laa sikit ceritera pasal aku dan bowling kali nie. Nak pesan awal2, lps nie confirm akan ada lg kisah2 pasal aku dan bowling tau. Sebabnya, aku memang minat gilerrrr lah dgn bowling! Nak tau sbb apa? InsyaAllah aku akan 'story-mory' kat entry yg lain plk nanti ea. Tggu jelah yea.. ~_^

Usagi Sailor Moon - Pen Handwriting